diumenge, 1 de maig del 2016

Ens plouen les visites i tallers d'escriptura amb escriptors coneguts!

Al llarg del mes de març  i abril, tots els alumnes d'ESO han rebut la visita d'un o més escriptors coneguts. L'objectiu és apropar els joves l'ofici d'escriptor perquè donin valor a les tasques creatives d'escriptura i s'engresquin a llegir i a escriure , gràcies als tallers pràctics que han tingut la sort de fer amb ells.

A 1r d'ESO ha vingut la Maite Carranza,  una escriptora i guionista que els va parlar del procés de creació d'una novel·la que els alumnes havien llegit a classe i també del seu ofici en general.  Una altra escriptora i guionista que els ha vingut a fer un taller ha estat l'Anna Fité. Amb ella, han après a crear esquetxos teatrals i han realitzat una activitat en petit grup, que els permetrà inventar i redactar els seus propis esquetxos, gràcies a l'assessorament que han rebut.

A 2n d'ESO van tenir l'oportunitat d'aprendre a fer guions per a un curtmetratge, gràcies a la xerrada que els va fer l'escriptora i guionista castellarenca Gisela Pou. Tot l'après els va ser molt útil per al treball de síntesi realitzat, entorn el món de la creació audiovisual i del cinema.

A 3r d'ESO, la convidada va ser una escriptora i articulista del diari Ara, l'Anna Manso. El seu taller consistia en analitzar quin és el seu estil i propòsit a l'hora d'escriure els seus coneguts i humorístics escrits a la secció "La pitjor mare del món".  Va ajudar els joves de 3r a acabar de perfilar com podien enfocar el seu propi article d'opinió , que era una feina encarregada a classe.

Els de 4t d'ESO van assistir a una conferència del Miquel Desclot, que els va parlar de la peculiaritat que té el llenguatge poètic per poder expressar emocions i els va apropar també la figura del poeta castellarenc Joan Arús, aprofitant que realitzarem una ruta sobre aquest poeta ara a final de curs i va des de la casa del poeta del carrer Major, fins a Can Juliana, la masia pairal de la família Arús.

Gràcies a tots, perquè comptar amb professionals com ells, que inspiren a la lectura i a l'escriptura,ha estat un luxe!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada